Da, din film vine.
De fapt, a fost un mare luptator pana la capat.
I-am pus acest nume datorita felului sau de a fi.
Dur ca tatal sau. In forma maxima, zboara absolut singur si cate 2 ore. Nu are treaba cu nici un stol si isi vede de turele lui largi in jurul comunei.
Culoarea nu este una omologata.
Este scoasa dintr-o combinatie de negru cu rosu insa nu este scoasa la mine ci este oferita de Dieter.
Spre deosebire de alte femele de Felegyhaza, este o mama desavarsita si o buna zburatoare. La asta a contribuit pe deplin perechea ei, un voiajor.
A venit la pereche cu mascul de Felegyhaza baltat pe negru.
Au avut pui impreuna. Puii lor, toti, au fost baltati pe negru cu mentiunea ca negrul era putin mai mat decat al tatalui, nu atat de intens.
La randul lor, acesti pui cu negru mat, imperecheati cu baltati pe negru (puri) au dat pui baltati pe negru intens.
Salutare, daca iti place culoarea asta ciocolatie si vrei sa o reproduci poti incerca o schemuta... Fele a ta ciocolatie probabil este Brown sau negru diluat, nu îmi e foarte clar, dar oricum ar fi, in raport de negru ambele culori au acelasi regim. Sunt aflate pe cromozomii sexuali si sunt recesive fata de negrul celorlalti fele ai tai. Pusa in pereche cu un bărbat negru o sa iti scoată pui masculi pe negru, purtători de gena ciocolatie
Masculii aia pusi la pereche cu porumbite negre vor scoate si porumbite ciocolatii. Si un bărbat negru heterozigot, purtător al culorii ciocolatii, imperechiat după aceea cu o porumbita ciocolatie o sa iti scoată si băieti ciocolatii si ai făcut de pereche ciocolatie din care vei scoate doar pui ciocolatii.
Recunosc faptul ca nu am fost preocupat pana acum foarte tare de genetica culorilor la porumbei insa, mergand pe niste principii "clasice", am facut urmatorul experiment: ciocolatia a venit la pereche cu un mascul baltat pe negru. Din ei am obtinut mai multi pui (femele dar si un mascul, unul singur). Toti acesti pui sunt baltati pe negru insa la nici unul negrul nu este la fel de lucios ca la tata. Este mai mat si, la femele, pare ca are un fel de "bordura" mai deschisa pe fiecare fulg (ma refer la alare si supraalare).
Ei bine, acum am imperecheat 2 frati intre ei din cuiburi diferite (adica singurul mascul ontinut cu o sora mai mica de-a sa) si astept rezultatul. Au oua de vreo saptamana daca imi aduc bine aminte. Sunt curios ce iese.
Din pacate, ciocolatia este imperecheata cu un voiajor de ceva vreme si cotetul nu-mi permite sa-i desperechez.
Oricum, pe viitor atat pe ei cat si pe Satineti vreau sa-i folosesc ca si doici pt. Castanii (daca reusesc sa adun mai multe exemplare si sa-mi fac o mica matca).
In alta ordine de idei, multumesc pt. comentariile pline de informatii. Rar comentarii pe sunphoto din care sa ai ce invata, adica pe care citindu-le, sa ramai cu niste cunostinte in plus.
Dina Mergeani are niste articole frumoase despre genetica pe dinamergeani.com. Mie mi-au plăcut.
Legat de aplicarea practica a teoriei, eu am împerecheat de anul trecut doi voiajori argintii pe rosu scosi din mascul pe rosu si mama pe galben si abea acum au scos o fata dungata pe galben, după nici nu mai stiu cate serii de pui. Pe lângă "matematica" iti mai trebuie si ceva noroc.
Desi angelici ca si infatisare, Satinetii sunt duri, bataiosi si exemplari parinti. Cu antrenament devin si buni zburatori.
Felegyhaza in schimb sunt gingasi, mai firavi insa isi apara si ei teritoriul cu o indarjire de care nu i-ai crede in stare. Ca si parinti sunt mai slabuti dar un pui il pot duce bine.
ca-s frumosi E clar! ca-i dragoste mare la mijloc, la fel de clar, dar, ...parca tot mai e loc de ceva organizare si de infrastructura corespunzatoare, evident! cum ar arata ei, asa un stol/card de Fele` atacand diverse prin gradina?! :) voiajorii ar fi doici perfecte pt. micii aristocrati iar metisii, ...ei bine, nu ar exista!:) numai satisfactii Cosmin!
Multumim la fel!
Masculul de Fele impreuna cu prima sa fiica formeaza o pereche de milioane. Au deja pui si, se pare ca de data asta, ii vor duce pe amandoi fara ajutor.
Ma bucur ca aveti pui la Felegyhaza . Din pacate de obicei la ultima suta de metri cedeaza cu ingrijirea puilor . Majoritatea problemelor apar cand puii sunt inpanati dar inca nu sunt in stare sa se hraneasca .
Intr-adevar atunci apar problemele insa, cu fiecare serie ce trece, incep sa tai de pe lista cate o problema si puii sunt din ce in ce mai vigurosi si mai bine ingrijiti.
Femela pe maro daca o vezi cum si cat zboara zici ca nu-i adevarat. Stau cu ochii pe cer si o admir minute in sir. Pleaca la disparitie si revine de zici ca-i de la curse. :))
Numai jocul mai lipseste . Posibil in timp sa apara cate un exemplar cu joc ...
Acuma doi ani am avut Komarom alb din care au iesit pui albi cu cate o pana rosie pe ei . Nu mi-au placut si i-am facut cadou la un prieten din copilarie care a inceput din nou sa adune cate un porumbel din vecinatate . Intalnind-ul dupa un timp imi spune cu o fata stralucitoare ca Komaromii joaca .
Momentan, nu!
Adultii cand i-am primit, din cauza lipsei de antrenament zburau putin si destul de greu. Acum zboara foarte usor si din ce in ce mai sus si mai departe. Fac "bataia" dar nu se rotesc. Este foarte posibil sa nu se roteasca si din cauza voiajorilor care ii duc foarte repede.
Puii scosi la mine zboara foarte bine si au inceput sa faca bataia. Sper sa inceapa si sa joace. M-ar bucura mult!
Multumesc, intr-adevar sunt foarte frumoase.
In prezent, in cotet nu mai avem decat pasari de la Dieter (Felegyhaza si Satineti impreuna cu puii lor) si voiajori de la Ady77petre (si acestia la randul lor au pui din mai multe serii).
Sunt orientali la origini. Nu sunt unguresti. Rasa este una foarte frumoasa, blanda si usor de crescut. Isi cresc singuri puii, zboara destul de bine, etc.
Eu imi doream de mult si asa am primit de la Dieter o pereche din care am scos pui.
Voiajori avem si acum numai ca acest domeniu "apartine" sotiei. Din pacate anul acesta nu i-am putut face porumbaria pe care si-o doreste dar la anu' sper sa reusesc si astfel sa devina una dintre foarte putinele columbofile din tara (columbofila ea insasi nu sotie columbofil).
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.