3565 poze   291846 vizite
Albume
1 - CONTACT   Filmulete Youtube cu animalele mele1 - DE VANZARE2 - Poveste despre pasiune prietenie si colegialitate3 - Ciobanescul Romanesc Corb4 - Paza pasaretului   Caini5 - Câini de oi din comuna Rau Alb - Dambovita6 - Diverse   Gastele calugarite de la Skansen7 - Lucrari d-ale mele8 - Ratusca buclucasaA - GAINIA1 - Faverolles Salmon - Deutsche Lachshuehner - RASA MEA FAVORITA   Ani de munca cu Faverolles SalmonA2 - Pitice de CorbeancaA3 - Amintiri frumoase cu gainiA4 - Pitica hotarataB - GASTE - 2017   Gâște 2018 și 2019   Gaste 2020B1 - Gaste Embden - linie de productieB2 - Gaste Africane si ChinezestiB3 - Amintiri frumoase cu gaste   Mara - si ea o amintire frumoasaB4 - Gaste comuneB5 - Gaste indiene si calugarite plus alte speciiB6 - Consideratii personale asupra monogamiei gastelorB7 - Gâște Tula - Tula geese Tula Ganse   Gaste Tula 2021 - Tula geese Tula kampfganse Tula oieB8 - Gaste HolmogorB9 - Gasca romanesca autosexabilaC - RATE   C2 - Amintiri frumoase cu rateC1 - Rate lesesti - Warzenenten   ZburatoareaC3 - Rate pitice - Call duck - ZwergentenD - CURCIE - PORUMBEI   Amintiri frumoase cu porumbei   Articole cu si despre porumbei si rudele lor   Cafenii   Castanii de Craiova Craiovaer kastanienbrauner Tummler      Castanii de Craiova 2017   Ciungi de Bucuresti   Ciungi de Ploiesti   Gagii   Gusati Horseman   Gusati Pomeranieni   Jucatori bimotati ardeleni   Jucatori de Galati   Jucatori de Kiskunfelegyhaza   Jucatori de Taganrog   Negri codalbi   Negri trenati de Bucuresti      Negri turci 2017   Orbeteni   Rolleri de Cluj   Rostowi si Siberieni   Satineti si Blueti si Blondineti   Show Racer   Tippleri   Vargati   Voiajori   Voiajori de ornament   Voltati albi cu coada neagra si albastra   Voltati indieniF - Curtea cu pasari   Alte curtiK - DeseneL - LITERATURA DE SPECIALITATEL1 - Literatura - ornitologieL2 - Literatura despre animale in generalL3 - Literatura despre pasari de curteZ - EXPOZITIIZ 12 - Expoziția Națională București 2017Z 13 - Expo Pajura 2018Z 14 - Expo Europeană - Herning 2018Z 15 - Expo Pajura 2019Z 16 - Expo Breaza 2019Z 17 - Expozitia Nationala a Romaniei 2019Z 18 - Expo APOPE 2022Z 19 - Expoziția Naționala a României - Romexpo 2022Z 20 - Expo Pajura 2023Z 21 - Expoziția Naționala a României - Romexpo 2023Z 22 - Expo APOPE 2024Z 23 - Expo Pajura 2024Z1 - Expo Nationala Sighisoara 2012   Pasarile meleZ10 - Expozitia Nationala Bucuresti 2016   Brahma herminat inchisZ11 - Expo Pajura 2017Z12 - Expo Pajura Antipa 2018Z2 - Expo Europeana Leipzig 2012   Faverolele meleZ3 - Indagra 2013   Ciobanescul Romanesc Corb la IndagraZ4 - Expo Nationala Craiova 2013Z5 - Expozitia Nationala Bucuresti 2013   Prezentare Ciobanesti CorbiZ6 - Expo Locala Pajura 2013   Gainile meleZ7 - Expo Pajura 2015 - Romexpo   Pasarile mele la expo Pajura 2015Z8 - Expo nationala Lugoj dec 2015Z9 - Expo Pajura 2016

membru din 25 iulie 2011

A4 - Pitica hotarata

In urma cu vreo 5 saptamani am observat ca una dintre gainusele mele pitice iese prin plasa de la gard si trece la un vecin, plimbandu-se foarte aproape de gard, prin iarba.
Cum nu se indeparta de gard decat foarte putin nu m-a deranjat si nu i-am inchis gaura pe unde iesea.
Acum 3 saptamani a disparut. Am cautat-o prin toata curtea. Pe sub cotet, pe sub magazie, pe unde mi-a trecut prin cap. Nimic!
La vreo saptamana de la disparitie am gasit-o in curtea gainilor hranindu-se si cloncanind. Era clar ca este closca si ca are cuibul pe undeva. Si-a mostenit bunica, pe Fazanita, de asemenea o gainusa tare "ascunsa" atunci cand vine vremea clocitului.
Am incercat sa vad unde se duce dar, intr-un moment de neatentie, a disparut.
M-am inversunat si am zis ca musai trebuie sa o gasesc. Am gasit-o!
Sub un brusture mare, in iarba, la vecinu', avea cuib la vreo 40 cm distanta de gard. Ditamai cuibul din iarba si frunze, ca o platforma inaltata de la sol. Cu inima indoita am decis sa las natura sa-si urmeze cursul. Caini, pisici, ploi, .... multe puteau sa o omoare.
La controlul cuibului, am gasit 7 oua.
Astazi am readus-o acasa alaturi de 6 pui.
Al 7-lea are pui insa nu a iesit inca asa ca nu am fortat nota si l-am bagat sub sora acestei pitice care cloceste la randul ei.
Cei 6 pui deja erau uscati si cautau hrana in jurul clostii. Probabil ca maine ii aducea in curtea gainilor. Pana maine insa mai era o noapte asa ca nu am riscat.
cuibul in iarba
cuibul in iarba
micutii
micutii
familia
familia
ceva mai mari
ceva mai mari

Comentarii album • 26
Nume:



Anca10 5 aprilie 2016  
foarte faini!dar taticul unde e?
Răspunde Raportează
Iovanica2 4 martie 2016  
A mai clocit ascuns?
Sau ati vânduțo?
Răspunde Raportează
CosminN 4 martie 2016  
Nu o mai am acum, am doar fiice ale ei.
Răspunde Raportează
Iovanica2 4 martie 2016  
Fiicele ei o urmează?
Tot ascuns clocesc?
Răspunde Raportează
CosminN 4 martie 2016  
Da, tot ascuns clocesc.
Răspunde Raportează
sebastian06 5 decembrie 2014  
fff
Răspunde Raportează
victorvct 26 ianuarie 2014  
draguta de ea:) si eu am mai patit asa cu gainile comune.
Răspunde Raportează
Daniell77 22 decembrie 2013  
Superbi!!!
Răspunde Raportează
aryan 25 august 2013  
frumos... eu am 3 pitice in aceeasi situatie.. au iesit cu puii in curte.. total 24.. de pitici.. si inca mai imi lipsesc vreo 2 pitice...:(
Răspunde Raportează
CosminN 25 august 2013  
Se pare ca nu mai este nevoie sa-ti urez spor la pui! :))
Răspunde Raportează
radku 26 iunie 2013  
foarte frumos sa iti traiasca
Răspunde Raportează
ciprians 25 iunie 2013  
frumoasa familia,iar cuibul facut perfect!
Răspunde Raportează
mariandrst 25 iunie 2013  
foarte frumosi.sa-ti traiasca.asa am patit si eu cu 2 surori.amandoua mi-au plecat de acasa si au clocit.
Răspunde Raportează
petrisor 25 iunie 2013  
frumos! si eu patesc tot timpul asa cu o pitica... a iesit dintr-un ou pe care il lasam la gainile mari sa oua pe el in luna octombrie, prima data cand a scos a sarit din pod cu 3 pui si desi am auzit pui mici de dimineata afara am crezut ca sunt pasari, apoi a plouat toata ziua iar pe seara cand m-am dus sa colectez ouale din acea zi m-a atacat si nu stiam ce are... apoi a venit si pisicile foarte hotarate sa prinda puii dar nu s-a lasat intimidata si i-a alungat pe toti. anul trecut a a iesit pe strada si a clocit prin iarba la 10 metrii de poarta, dar am fost nevoit sa ii arunc ouale din cauza pericolelor: vulpe, dihor, caini, pisici... anul asta a scos prima serie inca din februarie iar puii (cocos si gaina) sunt deja maturi, m-am trezit doar ca eram afara, am auzit puii si cand m-am urcat in pod era cu ei acolo scosi de o zi :) dar nu s-a terminat aici acum o luna dupa ce i-a parasit pe primi pui de anul asta a disparut din nou si nu cred ca a iesit de 3 ori afara in 2 saptamani de clocit, acum 2 saptamani in timp ce aram afara a iesit pana la intrarea in pod de unde si-a luat zborul pana in fata casei si a vrut sa imi aterizeze in cap :) era moarta de foame. dupa ce am hranit-o i-am urmarit fiecare miscare, a urcat in pod, eu eram pe scara ma uitam dupa ea unde se duce, cand a coborat dupa niste lemne si a disparut. pur si simplu nu am mai putut-o gasi, nici macar o gaura, dupa cate-va zile m-am dus din nou si am dat cate-va lemne la o parte unde era un fel de tunel intunecat. cu ajutorul unei lanterne am reusit sa vad un fel de sapatura sub o blana unde era ea cu 11 oua din care 9 cu pui. dupa 2-3 zile m-am dus iar si erau proaspeti iesiti 6 pui iar dupa o zi erau iesite toate 9. acum sunt cu mama loc in loc sigur , au deja o saptamana si ceva. dar cu closca nu ma inteleg de loc! este exagerat de protectoare si bate orice misca... sa le pun mancare ziua este o provocare. pana si puii zici ca sunt salbatici. cand deschid geamul la cusca loc fug toti in colt iar closca vine sa muste.
Răspunde Raportează
oviliv79 25 iunie 2013  
super
Răspunde Raportează
rebelu 25 iunie 2013  
asda am patit cu curca anul asta,n am vrut sa o pun pe oua am lasato sub o platforma de craci uscate unde a ouat luandui ouale,dupa o perioada cand ma uit gasesc 7 oua de gaina brahma,asta e dupa cateva zile le verific de samanta cand mai gasesc inca 4,deci 11 total ,de data asta le semnez ca sa nu i las mai multe,acum auiesit deja 3 pui care ciuguleau pe linga curca cand i am auzit piuind,ce aveau in gusi nu mi dau seama,mai are 4 oua ,celelalte pana la 11 au disparut,vreo lighioana ceva,cele 4 oua le am pus apoi sub o pituca cochin cazuta la clocit....
Răspunde Raportează
cafcatalin 25 iunie 2013  
sa-ti traiasca
Răspunde Raportează
gpadurariu 25 iunie 2013  
Asta e` tare!! Am avut zeci de oratanii care ieseau cu puii din te miri ce cotlon sau de prin boschetii curtii bisericii(gard in gard), puii sau bobocii reziltati erau mult mai vioi si aveau o crestere mult mai precoce ca si cei crescuti in tarcuri, cotete ...
Răspunde Raportează
CosminN 25 iunie 2013  
Din pacate, un vecin are un motan care mananca pui, inclusiv cei mari cat 2 pumni de barbat.
Astfel, nu pot lasa puii/bobocii liberi in curte decat supravegheati.
Daca nu era asa, nu o inchideam niciodata si o lasam cu ei sa se descurce ca in salbaticie. Cum dorea ea.
Intr-adevar, puii crescuti liberi au un ritm de crestere fantastic si dobandesc o imunitate foarte mare.
Răspunde Raportează
rebelu 25 iunie 2013  
asa este,puii mei dusi de closca ,la o luna maninca si griu si porumb boabe,cel putin griu de la o sapt varsta
Răspunde Raportează
gpadurariu 25 iunie 2013  
Aveam pui de gaina pitica sau taraneasca, la varsta de 2 3 saptamani mancau boabe de porumb fara probleme, la cei golasi se vedea haios, parca se deforma gatul, preferau graul sau porumbul uruielii facuta din cereale ..
Răspunde Raportează
CosminN 25 iunie 2013  
Cunosc, asa este.
2 rate lesesti, una inchisa cu bobocii, una libera.
Intre bobocii celor 2 nu exista grad de comparatie.
Acum sunt libere amandoua si recupereaza.
Răspunde Raportează
Dragos88 25 iunie 2013  
Si ziceai ca nu vrei pui de pitice.. Uite ca nu e numai dupa tine :)) Sa-ti traiasca!
Răspunde Raportează
CosminN 25 iunie 2013  
Multam, la fel!
N-am vrut sa le las sa cloceasca dar asta m-a fentat.
:D
Răspunde Raportează
terenplaiulfoii 24 iunie 2013  
Superbi puisorii, am si eu o pitica care se ascunde..
Răspunde Raportează
CosminN 25 iunie 2013  
Cu ale mele trebuie sa fac pe detectivul altfel te miri pe unde le gasesc. Am una care cloceste in fiecare an in dulapul cu scule. Printre cuie, surubelnite, etc. cumva reuseste sa nu sparga ouale si sa scoata pui. :)
Răspunde Raportează
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp. A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou. Mesajul a fost trimis.