3345 poze   211981 vizite
Albume
1 - CONTACT   Filmulete Youtube cu animalele mele1 - DE VANZARE2 - Poveste despre pasiune prietenie si colegialitate3 - Ciobanescul Romanesc Corb4 - Paza pasaretului   Caini6 - Diverse   Gastele calugarite de la Skansen7 - Lucrari d-ale mele8 - Ratusca buclucasaA - GAINIA1 - Faverolles Salmon - Deutsche Lachshuehner - RASA MEA FAVORITA   Ani de munca cu Faverolles SalmonA2 - Pitice de CorbeancaA3 - Amintiri frumoase cu gainiA4 - Pitica hotarataB - GASTE - 2017   Gâște 2018 și 2019   Gaste 2020B1 - Gaste Embden - linie de productieB2 - Gaste Africane si ChinezestiB3 - Amintiri frumoase cu gaste   Mara - si ea o amintire frumoasaB4 - Gaste comuneB5 - Gaste indiene si calugarite plus alte speciiB6 - Consideratii personale asupra monogamiei gastelorB7 - Gâște Tula - Tula geese Tula Ganse   Gaste Tula 2021 - Tula geese Tula kampfganse Tula oieB8 - Gaste HolmogorC - RATE   C2 - Amintiri frumoase cu rateC1 - Rate lesesti - Warzenenten   ZburatoareaC3 - Rate pitice - Call duck - ZwergentenD - CURCIE - PORUMBEI   Amintiri frumoase cu porumbei   Articole cu si despre porumbei si rudele lor   Cafenii   Castanii de Craiova Craiovaer kastanienbrauner Tummler      Castanii de Craiova 2017   Ciungi de Bucuresti   Ciungi de Ploiesti   Gagii   Gusati Horseman   Gusati Pomeranieni   Jucatori bimotati ardeleni   Jucatori de Galati   Jucatori de Kiskunfelegyhaza   Jucatori de Taganrog   Negri codalbi   Negri trenati de Bucuresti      Negri turci 2017   Orbeteni   Rolleri de Cluj   Rostowi si Siberieni   Satineti si Blueti si Blondineti   Show Racer   Tippleri   Vargati   Voiajori   Voiajori de ornament   Voltati albi cu coada neagra si albastra   Voltati indieniF - Curtea cu pasari   Alte curtiK - DeseneL - LITERATURA DE SPECIALITATEL1 - Literatura - ornitologieL2 - Literatura despre animale in generalL3 - Literatura despre pasari de curteZ - EXPOZITIIZ 12 - Expoziția Națională București 2017Z 13 - Expo Pajura 2018Z 14 - Expo Europeană - Herning 2018Z 15 - Expo Pajura 2019Z 16 - Expo Breaza 2019Z 17 - Expozitia Nationala a Romaniei 2019Z1 - Expo Nationala Sighisoara 2012   Pasarile meleZ10 - Expozitia Nationala Bucuresti 2016   Brahma herminat inchisZ11 - Expo Pajura 2017Z12 - Expo Pajura Antipa 2018Z2 - Expo Europeana Leipzig 2012   Faverolele meleZ3 - Indagra 2013   Ciobanescul Romanesc Corb la IndagraZ4 - Expo Nationala Craiova 2013Z5 - Expozitia Nationala Bucuresti 2013   Prezentare Ciobanesti CorbiZ6 - Expo Locala Pajura 2013   Gainile meleZ7 - Expo Pajura 2015 - Romexpo   Pasarile mele la expo Pajura 2015Z8 - Expo nationala Lugoj dec 2015Z9 - Expo Pajura 2016

membru din 25 iulie 2011

B4 - Gaste comune

Observ in ultima perioada (ultimii ani) ca in tara, pasarile domestice "taranesti" (cu li se mai spune, sau comune) incep sa fie inlocuite cu "rase" specializate pe productia de carne, oua sau mixte
La gaini, monopolul a fost pus de Kabir (gaina mixta, foarte productiva, adaptabila si rezistenta), Isa Brown (regima incontestabila a productiei de oua) sau Ross 308 (cel mai cunoscut hibrid de carne - puiul alb de carne).
Gainile taranesti, colorate (unele motate, altele incaltate), destul de usoare ca si greutate, cu productie de oua multumitoare, foarte rezistente si perfect adaptate la conditiile din tara noastra, usor usor dispar din curtile taranilor.
De asemenea, foarte multe dintre gainile de prin curti sunt metisi de Brahma sau Cochinchina, cu incaltatura mare, fulgoase si mai mari ca cele comune.
La rate, de asemenea rata Pekin comercial incepe sa fie din ce in ce mai prezenta prin curti, inlocuind rata comuna (destul de usoara ca si greutate, cu productie buna de oua si foarte foarte rezistenta, solicitand putina hrana si aproape deloc adapost, perfect adaptata la conditiile din tara noastra). Foarte frumos colorate, unele cu moturi mari dar, ce folos, sunt "slab productive" dupa cum le descriu multi.
Iarasi din ce in ce mai prezente sunt si ratele Rouen - linia de productie, mulardele (hibridul de pekin/leseasca) si, mai nou, ratele din rasa Alergatoare Indiana (prezentate de multi ca fiind solutia ideala pt. starpirea limacsilor din gradini).
Ce uita vanzatorii sa spuna este ca ratele indiene pe langa limacsi devoreaza si gradina (salata, varza, rosiile, fasolea etc.) dar, cumparatorii neinformati "pun botul" si scot banul. In ceea ce priveste productia de oua, ce-i drept, oua foarte bine.
La curci si bibilici, situatia sta asemanator. Populatiile "taranesti" au fost mult inlocuite cu hibrizi de carne care ajung la greutati apreciabile. Curcanii Big 6 si Big 12 au ajuns sa fie crescuti in Romania ca porcii. Toata lumea baga hormonei la greu in stomacel.
Curca romaneasca, foarte rustica, incubator viu si mama excelenta este din ce in ce mai greu de gasit. Daca vrei sa cumperi 2 curci, gasesti 9 vanzatori care au curci Big si, daca ai noroc, 1 care are curci taranesti.
Despre bibilici, nici nu mai vorbesc. Hibridul italian de carne, cu greutate mare si productie buna de oua, aproape ca face legea in tara.

Dar gastele? Cum sta situatia la gaste?
Pai sta exact cum am stabilit. Adica la fel.
Embden si Toulouse, liniile de productie, sau ceea ce unii mai numesc gaste de Landes ori unguresti de carne, au ocupat curtile crescatorilor de gaste.
Gasca comuna, romaneasca, mai micuta ca si talie, cu productie slaba de oua dar extrem de rezistenta si bine adaptata conditiilor din tara noastra (cel mai bine dintre toate speciile de pasari domestice) pierde teren ca si celelalte pasari, din ce in ce mai tare si mai rapid.
Gaste frumos colorate, cu penaj clasic sau buclat (frizat - frizata danubiana), cu mot mic sau fara, cu dimorfism sexual la unele linii (a se vede gastele colegului de sunphoto - Raadu) se duc vazand cu ochii, pe nesimtite.
Daca alte tari ar fi avut populatiile de gaste pe care le-a avut Romania, de mult ar fi omologat cel putin 2-3 rase.
Usor de omologat ar fi fost, si inca mai este, gasca frizata (buclata,ca Sebastopolul rusilor), gasca autosexabila (cum au facut americanii cu Pilgrim si englezii cu West of England) sau gastele lesesti (o combinatie foarte reusita de gaste chinezesti si africane, "altoite" pe alocuri cu gaste taranesti).
Unii fac eforturi deosebite sa conserve populatiile de animale domestice pe care le au iar noi, romanii, facem eforturi sa "scapam" de ele.
Inclusiv eu, in loc sa tin numai pasari comune - romanesti - taranesti, cresc pasari din rase straine, hibrizi comerciali sau diversi metisi.
Mai am inca gaini comune, rate taranesti si, mai nou, gaste comune.

In fond, din cate am constatat eu pana acum, sub aspectul rusticitatii (fertilitate - fecunditate, instinct de clocit si grija fata de boboci), gastele romanesti sunt cele mai cele!......
gaste taranesti
gaste taranesti
gaste comune
gaste comune
femele tinere
femele tinere
3 femele
3 femele
femela buclata
femela buclata
se fac prezentarile
se fac prezentarile
gastele comune
gastele comune
alta taraneasca
alta taraneasca
babuta; Care n-are de gand, deocamdata, sa inceapa ouatul. :)
babuta
la o scurta plimbare
la o scurta plimbare
gasca frizata taraneasca
gasca frizata taraneasca
barza
barza

Comentarii album • 186
Nume:Sunt afișate ultimele comentarii. Vezi toate
PopaDaniel 12 februarie 2021  
Buna ziua! As fi interesat de ceva oua de incubat de gaste comune aveti de vanzare
Răspunde Raportează
CosminN 13 februarie 2021  
Buna ziua! Imi pare rau, nu am.
Răspunde Raportează
anonim
Paul 26 noiembrie 2019  
Mai aveti gaste crete
Răspunde Raportează
CosminN 27 noiembrie 2019  
Am raspuns deja mai jos.
Răspunde Raportează
anonim
Paul 26 noiembrie 2019  
Salut
Răspunde Raportează
anonim
Stancu 26 noiembrie 2019  
Buna ziua..mai aveti gaste crete?
Răspunde Raportează
anonim
Paul 26 noiembrie 2019  
Mai aveti gaste
Răspunde Raportează
CosminN 26 noiembrie 2019  
Buna ziua! Nu mai am. Toate au fost vândute unei iubitoare de gâște crete.
Răspunde Raportează
antonmi 9 martie 2019  
Salut! Mai ai frizatul de vanzare? Al meu a făcut o surpriză neplăcută, s-a dat la cateaua de asia centrală și au rămas gâștele văduve tocmai acum....
Răspunde Raportează
CosminN 9 martie 2019  
Salut! Cu mare plăcere ți l-aș fi dat însă l-am vândut împreună cu 2 gâște frizate unei doamne pasionate de astfel de gâște.
Însă, daca vrei, îți fac rost de altul.
Răspunde Raportează
antonmi 10 martie 2019  
Dacă poți ar fi bine,dacă ar mai fi și alb ar fi prea frumos. Dacă poți să faci te rog și o poză și ne auzim la un telefon.
Răspunde Raportează
David95pv 10 decembrie 2018  
Am citit cu deamanuntul descrierea facuta de dumneavostra ,dar as putea spune ca la noi in zona Banatului intr-o oarecare masura mai sunt sate cu o populatie destul de mare ,de pasari comune mai ales gaste comune !
Răspunde Raportează
11Adela 24 septembrie 2018  
Superbe toate gastele, iar frizatul e si el tare mandru.
Răspunde Raportează
CosminN 24 septembrie 2018  
Mulțumesc! Din păcate nu mai am cu ce sa le fac poze de calitate pentru a le pune în valoare frumusetea cu adevărat.
Răspunde Raportează
11Adela 24 septembrie 2018  
E foarte evident si-asa cat sunt de frumoase. :)
Răspunde Raportează
GradinareasaLisandra 10 septembrie 2018  
cosminn.sunphoto.ro/B4_-_Gaste_comune/111354651
Stați să o vedeți pe Ingrid a mea. :-))
Răspunde Raportează
CosminN 10 septembrie 2018  
Am și eu destule gâște comune dar niciuna ca acea femela. La ce talie are sigur are ceva gene de gâscă Toulouse (linie de producție).
Răspunde Raportează
GradinareasaLisandra 10 septembrie 2018  
Interesant penajul celei din spatele acelei femele.
Răspunde Raportează
CosminN 10 septembrie 2018  
Aceea este o femela superbă. Le-am luat împreună.
Răspunde Raportează
David95pv 9 septembrie 2018  
Anul trecut am avut o gasca identica ca barza dvs. dar din pacate a decedat suptil !!
Răspunde Raportează
Marcel 3 septembrie 2018  
Superb gascanul,este din tara?
Răspunde Raportează
CosminN 3 septembrie 2018  
Da, este românesc.
As fi putut scrie lejer Sebastopol pentru că este de foarte buna calitate dar nu am vrut.
Îmi este mila sa îl tai și l-am pus pe OLX la vânzare. Este un tata deosebit.
Răspunde Raportează
Marcel 3 septembrie 2018  
A este tot strajerul din primavara?
Răspunde Raportează
Marcel 3 septembrie 2018  
marcel.sunphoto.ro/Gaste_si_rate_iulie_2018/111071042
De acesta ce parere aveti,gascan sau gasca?Are gatul cam scurt pt gascan,dar culoarea si aspectul duc spre gascan
Răspunde Raportează
CosminN 9 septembrie 2018  
Gat de gâscă dar parca totuși are și trăsături de gascan.
Comportamentul?
Răspunde Raportează
Marcel 10 septembrie 2018  
Cred ca spre gascan,dar mai am unul motat ,cu gatul mult mai lung dar nu asa de frizat,si nu o sa fie alegere usoara.
Răspunde Raportează
GradinareasaLisandra 2 septembrie 2018  
Ce minunată este comuna!
Răspunde Raportează
CosminN 2 septembrie 2018  
Comune am 6 comune + 2 metis comuna/Embden.
Răspunde Raportează
David95pv 2 septembrie 2018  
Formidabile ,sanatate stapanului ,sa le poata inmulti ;) !!!
Răspunde Raportează
CosminN 2 septembrie 2018  
Mulțumesc, asemenea.
Răspunde Raportează
Ardeleanul 18 iunie 2018  
Adevărul e că aveai nevoie de ceva proaspăt :))
cosminn.sunphoto.ro/B4_-_Gaste_comune/110981159
Răspunde Raportează
CosminN 18 iunie 2018  
Nu sunt decat aproximativ 70-80 de gaste in curte. Pana la 100 mai este loc destul. :D
Răspunde Raportează
11Adela 22 iunie 2018  
O, Doamne.
Răspunde Raportează
CosminN 22 iunie 2018  
E' de bine sau de rau? :))
Răspunde Raportează
11Adela 22 iunie 2018  
Ma vaitam de-un junghi. Cred ca-i de bine. :)
Răspunde Raportează
CosminN 22 iunie 2018  
:)
Răspunde Raportează
anonim
Laslau Ciprian 28 mai 2018  
Bună ziua !Mă numesc Ciprian și am 15 ani.Locuiesc în Cleja ,Județul Bacău.Am 3 rate și un rățoi, 9 găini și un cocos 2 rate ai un ratoi lesesti și 1 gasca chinezeasca ,un gasca la fel și un gasca african pe care l-am adus ieri.Gasca mea cred ca a făcut pana acum vreo 30 de oua și de fiecare data le-am lăsat acolo, pana se adunau în jur de 10...apoi le luam căci ea nu stătea pe ele...Am o întrebare.. de ce nu vrea sa cada closca gasca asta!?! .Și nu vindeți boboci? Tare mi-as dori si eu asemenea gaste...putini mai au în satul nostru gaste de tara...Eu am cumpărat gâștele chinezești de la cineva caci îmi doream tare niște gaste și pe astea le găsisem ...dar eu vream gaste românești ...sa fie la fel cu ratele găinile și lesestile pe care le am....O zi buna!
Răspunde Raportează
CosminN 28 mai 2018  
Salut!
Gasca ta nu cade closca pentru că încă mai are de depus oua.
Va cădea când va termina de ouat. Asta se poate întâmpla și prin iunie-iulie.
Eu am de vânzare atât gaste adulte cât și boboci dar distanta este o mare problemă în această speță.
Răspunde Raportează
fermagaste 22 mai 2018  
fain!
Răspunde Raportează
anonim
Felix Babalîc 17 mai 2018  
Am și eu o întrebare.. Gâscanii tineri sunt fertile? Am citit undeva că nu prea au performanțe bine, mai ales dacă încep să calce gâștele prea târziu! Poate mă ajuți cu un răspuns!
Răspunde Raportează
CosminN 17 mai 2018  
La ce va referiti cand spuneti gascani tineri?
Răspunde Raportează
GradinareasaLisandra 5 mai 2018  
Am și eu o " străjeră" numai că la noi se numesc " fătălog ". :)
Mult noroc cu boboceii !
Răspunde Raportează
CosminN 5 mai 2018  
Asemenea va doresc!
Ideea este că acest gascan este tânăr, era împerecheat cu o gasca chinezească și nu văzuse / auzise niciodată boboci mici de gâscă .
Ei bine, de când au eclozat micuții ăștia și i-am băgat în coteț cu mamele lor, pur și simplu acest gascan și-a abandonat perechea și s-a postat la ușa cotetului de unde nu se mișcă și reacționează la fiecare tipat al bobocilor.
A făcut totul instinctiv dovedind cat de puternice sunt instinctele gâștelor comune și cât de buni tati sunt acești gascani.
Gunar spre exemplu (gascanul Embden) nu are nicio treabă cu bobocii. Gascanii chinezesti și cel african nu ii baga in seama. Acesta însă este de induplecat in misiunea sa.
Repet, este tânăr și buna avut niciodată bobocii lui ceea ce el face fascinant de studiat!
Răspunde Raportează
CosminN 5 mai 2018  
De neînduplecat am vrut sa scriu.
Și nu a avut niciodată bobocii lui.
Am scris greșit în 2 propoziții.
Răspunde Raportează
GradinareasaLisandra 5 mai 2018  
Păi.. acești "fătălogi" nu clocesc, nu se împerechează și nu fac ouă.
Răspunde Raportează
CosminN 5 mai 2018  
Acest gascan nu este așa.
El calca normal și este fertil, a avut pereche până acum când au apărut bobocii.
Este doar un gascan cu instincte paterne deosebit de dezvoltate fara nicio legătură cu fenomenul pe care l-ați descris.
Răspunde Raportează
11Adela 6 mai 2018  
Este de admirat Strajerul. Gasca mea comuna cloceste de pe 14 martie si ambii gansaci (tineri, n-au nici un an) sunt foarte protectori cu ea: ii elibereaza toate obstacolele (rate, boboci, oameni) din cale cand iese la mancat si scaldat, o conduc inapoi la cuib, etc. Sunt curioasa sa aflu care va fi dinamica odata ce-or iesi astia mici, saptamana viitoare.
Răspunde Raportează
11Adela 6 mai 2018  
adica 14 aprilie, haha...
Răspunde Raportează
CosminN 6 mai 2018  
Dinamica va fi simpla: nici musca nu va avea voie sa se apropie de cei mici.
Răspunde Raportează
David95pv 5 mai 2018  
Da ,cele mai bune mai ales daca le este acordata o mica atentie din partea noastra,in cazul meu chear daca ma-m temut de frig au eclozat nemaipomenit gastele romanesti !!!
Răspunde Raportează
11Adela 11 aprilie 2018  
Patru closti: se anunta o primavara a bobocilor!
Răspunde Raportează
CosminN 11 aprilie 2018  
O astept si pe a 5-a.
Sper sa spuna "prezent la datorie".
Răspunde Raportează
11Adela 11 aprilie 2018  
Cred ca i-ar si veni greu sa nu se lase inspirata de suratele ei...
Răspunde Raportează
IonutB 10 aprilie 2018  
Fiica lui Gunar cate oua are? aşa de curiozitate.
Răspunde Raportează
CosminN 10 aprilie 2018  
Cele mai puține. Vreo 6.
Răspunde Raportează
IonutB 11 aprilie 2018  
Ouale ei?
Răspunde Raportează
CosminN 11 aprilie 2018  
Nu neaparat.
Răspunde Raportează
11Adela 6 aprilie 2018  
cosminn.sunphoto.ro/B4_-_Gaste_comune/110628204 Extrem de capabila si de hotarata, daca are de gand sa cloceasca atatea oua.
Răspunde Raportează
CosminN 6 aprilie 2018  
Are vreo 15-16 oua.
Este o gasca foarte buna closca și mama.
Răspunde Raportează
adrianclaudiu 4 aprilie 2018  
S-a "spart conducta", incep toate sa cloceasca! Multa baftă la bobocei.
Răspunde Raportează
CosminN 4 aprilie 2018  
Mulțumesc, asemenea îți doresc!
O aștept și pe a 3-a. Sper sa nu mă dezamăgească.
Răspunde Raportează
adrianclaudiu 4 aprilie 2018  
Eu mai am de asteptat, doar ce au inceput sa oua. Poate am noroc si care o gaina.
Răspunde Raportează
CosminN 4 aprilie 2018  
Ai tot timpul sa pui la clocit.
Este abia începutul lui aprilie.
Răspunde Raportează
Marcel 3 aprilie 2018  
Spor la boboci!
Răspunde Raportează
CosminN 3 aprilie 2018  
Doamne ajută la toată lumea!
Răspunde Raportează
anonim
Dan Martin 5 martie 2018  
Salut. Aveti gaste taranesti de vanzare?
Răspunde Raportează
CosminN 3 aprilie 2018  
Am scos o familie de 2+1 la vânzare dacă mai sunteți interesat.
Răspunde Raportează
CosminN 5 martie 2018  
Salut! Nu am.
Răspunde Raportează
David95pv 16 februarie 2018  
Minunate gastele !!!
Răspunde Raportează
CosminN 17 februarie 2018  
Mulțumesc!
Răspunde Raportează
fermagaste 7 februarie 2018  
imi place!
Răspunde Raportează
IonutB 4 ianuarie 2018  
Inca le mai aveți?
Răspunde Raportează
CosminN 4 ianuarie 2018  
Desigur.
Răspunde Raportează
IonutB 4 ianuarie 2018  
Nu aveti gascan la ele?
Răspunde Raportează
CosminN 4 ianuarie 2018  
Care este rolul întrebării?
Răspunde Raportează
IonutB 4 ianuarie 2018  
Voiam sa cumpar cateva oua.. dar nu aveti poze cu nici un gascan
Răspunde Raportează
CosminN 4 ianuarie 2018  
Nu vând oua, îmi pare rău.
Răspunde Raportează
Marcel 11 iulie 2017  
Foarte frumos,sa fie sanatos!Poate iese un gascan leit ca ea
Răspunde Raportează
mirelgrigore 10 iulie 2017  
Felicitari
Răspunde Raportează
imanoiu 29 mai 2017  
Minunati! Din pacate gasca mea care cloceste a inceput sa oua de cateva zile. Anul asta nu am urma de bobocei prin gospodarie :(
Poate la anu o sa reusesc si eu sa am bogatia pe care multi de pe sunphoto o au anul acesta. Noroc in continuare!
Răspunde Raportează
CosminN 29 mai 2017  
Cum spuneam si in comentariul adresat altui coleg de sunphoto, sunt ani si ani. Unii mai buni, altii mai putin buni.
In fond, spre exemplu, anul trecut daca imi aduc aminte, aveati un card intreg de boboci prin curte in timp ce la mine pe pagina abia se vedeau 2-3. :D
Răspunde Raportează
imanoiu 29 mai 2017  
Așa este, anul trecut a fost unul destul de bun, dar asta nu înseamnă că totul a decurs perfect. M-am trezit cu 4 bobocii omorâți, bobocii la 2 luni, i-am găsit fără piept, le-au mâncat pieptul, nu îmi dau seama ce animal a fost deoarece și gâsca mama a fost rănită, o bucata de carne a fost smulsă și din ea :( . Partea buna este că acum am gâște care toarnă oua la greu și la care țin f mult
Răspunde Raportează
CosminN 29 mai 2017  
100% jder a fost. Anul acesta un unchi al meu a avut mari probleme cu un jder.
Răspunde Raportează
imanoiu 30 mai 2017  
Adică jderul de bagă și la gâște? Credeam că doar la pui și găini.
Răspunde Raportează
alexandru180 28 mai 2017  
Sa va traiasca,foarte frumosi!
Răspunde Raportează
CosminN 28 mai 2017  
Multumesc, asemenea!
Răspunde Raportează
alexandru180 28 mai 2017  
Cu drag,multumesc frumos!
Răspunde Raportează
Ardeleanul 3 mai 2017  
Un singur lucru-i mai drăguț decât un puișor de găină...un boboc de gâscă! :D
Răspunde Raportează
CosminN 3 mai 2017  
Si peste acestea exista un lucru si mai dragut: un boboc de rata leseasca. :)
Răspunde Raportează
GradinareasaLisandra 2 mai 2017  
Deosebite!
Sa va traiasca! (mai ales ghemotoacele) ;)
Răspunde Raportează
CosminN 2 mai 2017  
La fel va doresc!
Răspunde Raportează
adrianclaudiu 2 mai 2017  
Uite ca s-a "spart" conducta și la voi.
Sa va trăiască !
Mult noroc și sănătate sa puteți avea grija de ei!
Răspunde Raportează
CosminN 2 mai 2017  
Si-au facut gastele pe deplin datoria.
Multumim, asemenea iti dorim!
Răspunde Raportează
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp. A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou. Mesajul a fost trimis.