3345 poze   211994 vizite
Albume
1 - CONTACT   Filmulete Youtube cu animalele mele1 - DE VANZARE2 - Poveste despre pasiune prietenie si colegialitate3 - Ciobanescul Romanesc Corb4 - Paza pasaretului   Caini6 - Diverse   Gastele calugarite de la Skansen7 - Lucrari d-ale mele8 - Ratusca buclucasaA - GAINIA1 - Faverolles Salmon - Deutsche Lachshuehner - RASA MEA FAVORITA   Ani de munca cu Faverolles SalmonA2 - Pitice de CorbeancaA3 - Amintiri frumoase cu gainiA4 - Pitica hotarataB - GASTE - 2017   Gâște 2018 și 2019   Gaste 2020B1 - Gaste Embden - linie de productieB2 - Gaste Africane si ChinezestiB3 - Amintiri frumoase cu gaste   Mara - si ea o amintire frumoasaB4 - Gaste comuneB5 - Gaste indiene si calugarite plus alte speciiB6 - Consideratii personale asupra monogamiei gastelorB7 - Gâște Tula - Tula geese Tula Ganse   Gaste Tula 2021 - Tula geese Tula kampfganse Tula oieB8 - Gaste HolmogorC - RATE   C2 - Amintiri frumoase cu rateC1 - Rate lesesti - Warzenenten   ZburatoareaC3 - Rate pitice - Call duck - ZwergentenD - CURCIE - PORUMBEI   Amintiri frumoase cu porumbei   Articole cu si despre porumbei si rudele lor   Cafenii   Castanii de Craiova Craiovaer kastanienbrauner Tummler      Castanii de Craiova 2017   Ciungi de Bucuresti   Ciungi de Ploiesti   Gagii   Gusati Horseman   Gusati Pomeranieni   Jucatori bimotati ardeleni   Jucatori de Galati   Jucatori de Kiskunfelegyhaza   Jucatori de Taganrog   Negri codalbi   Negri trenati de Bucuresti      Negri turci 2017   Orbeteni   Rolleri de Cluj   Rostowi si Siberieni   Satineti si Blueti si Blondineti   Show Racer   Tippleri   Vargati   Voiajori   Voiajori de ornament   Voltati albi cu coada neagra si albastra   Voltati indieniF - Curtea cu pasari   Alte curtiK - DeseneL - LITERATURA DE SPECIALITATEL1 - Literatura - ornitologieL2 - Literatura despre animale in generalL3 - Literatura despre pasari de curteZ - EXPOZITIIZ 12 - Expoziția Națională București 2017Z 13 - Expo Pajura 2018Z 14 - Expo Europeană - Herning 2018Z 15 - Expo Pajura 2019Z 16 - Expo Breaza 2019Z 17 - Expozitia Nationala a Romaniei 2019Z1 - Expo Nationala Sighisoara 2012   Pasarile meleZ10 - Expozitia Nationala Bucuresti 2016   Brahma herminat inchisZ11 - Expo Pajura 2017Z12 - Expo Pajura Antipa 2018Z2 - Expo Europeana Leipzig 2012   Faverolele meleZ3 - Indagra 2013   Ciobanescul Romanesc Corb la IndagraZ4 - Expo Nationala Craiova 2013Z5 - Expozitia Nationala Bucuresti 2013   Prezentare Ciobanesti CorbiZ6 - Expo Locala Pajura 2013   Gainile meleZ7 - Expo Pajura 2015 - Romexpo   Pasarile mele la expo Pajura 2015Z8 - Expo nationala Lugoj dec 2015Z9 - Expo Pajura 2016

membru din 25 iulie 2011

2 - Poveste despre pasiune prietenie si colegialitate

Era odata, intr-o tara in care lucrurile merg asa cum trebuie iar oamenii traiesc decent, deci nu in tara noastra, un om tare pasinat de pasari de apa.
Iaca asa, in gospodaria sa, crestea numeroase rase de rate comune cu felurite varietati de culoare precum si rate lesesti. Omul acesta al nostru, pasionat foarte, nu se multumea doar sa creasca ceea ce exista deja si chiar lucra la obtinerea unor noi varietati de culoare in cadrul anumitor rase. Era deci cu adevarat un expert in domeniu, spre deosebire de anumiti concetateni ai nostri care se cred la fl dar care, din pacate, sau din fericire, nu sunt.
Sa revenim la povestea noastra.
Omul aceasta al nostru participa cu copiii sai inaripati la numeroase concursuri in tara sa precum si in alte tari, munca lui fiind recompensata cu foarte multe premii, diplome si medalii si iesind de atatea ori campion. Trebuie totusi sa subliniem ca omul nostru nu iesea campion in tara sa cumparand ieri pasari din Germania si concurand astazi la expo nationala. :))
Mai mult decat atat, omului nostru ii acordau aceste titluri arbitrii care isi indeplineau "misiunea" cu aceeasi pasiune, daruire si dragoste fata de pasari ca si el. ;)
Iata cate deosebiri intre oamenii din tara acestui om si .... tara noastra.
Dar, repet, sa revenim totusi la poveste.
Ei bine, intr-o buna zi, in curtea omului nostru se nascu un boboc de rata leseasca ce parea a fi un fel de Fat-Frumos al speciei sale. Crestea intr-o zi cat altii in 3, se facea din ce in ce mai frumos si, odata ajuns la maturitate, incepu sa adune la titluri de campion (pe bune) de-i intrecea pana si pe manelistii din tarisoara noastra cu ale lor versuri "fara numar, fara numar ....".
Multe satisfactii ii aduse acest ratoi omului nostru asa ca acesta ocupa un loc aparte in inima sa.
Trecura vremea si, dupa mai bine de 30 de ai de activitate, cu atatea satisfactii obtinute, omul nostru decise sa puna punct acestei mari pasiuni.
Iaca asa, omul scoase la licitatie intregul efectiv de pasari, in fruntea acestuia, aflandu-se, aproape de neinteles, si ratoiul Fat-Frumos. Ma gandesc eu asa ca si povestitor ca omul nostru chiar isi propusese sa se lase de acest hobby. Tinand in continuare exemplare de valoare, mirajul unor noi reusite nu i-ar fi permis acest lucru.
Ziua cea mare sosira. Din cele patru zari, cu mic cu mare, crescatori mai dotati sau mai putin, sosira cu speranta ca vor pleca acasa cu pasari de mare valoare care sa-i ajute in obtinerea unor produsi din ce in ce mai buni caci, vedeti d-voastra, oamenii aceia sunt unde sunt pt. ca sunt manati in acest hobby de dorinta de a obtine acesti produsi foarte buni si nu de a umple raftul de cupe.
Toate bune si frumoase numai ca omul nostru avea niste prieteni sinceri si adevarati langa el. Culmea, colegi de breasla. Oameni puri care inteleg si imparatasesc pasiunea si care nu sunt manati de invidie si rautate.
Acesti prieteni buni, pt. ca-l cunoasteau atat de bine, au facut ceea ce noi numim cheta si astfel au adunat nici mai mult nici mai putin de 1.500 lire sterline. O suma frumoasa chiar si pt. acea tara.
Actiunea avea drept scop achizitionare la licitatie a acestui ratoi si oferirea lui, sub forma de cadou, crescatorului, in speta omul din povestea noastra.
Licitatia incepu; multe pasari se vandura la preturi la care multi doar viseaza.
Venira si randul ratoiului Fat-Frumos.
Licitatia pornira de la 50 de lire. Un pret nimim pt. un ratoi campion. Omul nostru spre sa obtina aproximativ 500 de lire. Un pret bun. Prietenii acestuia sperau sa poata acoperi costul ratoiului cu cele 1.500 lire stranse.
Pretul ajunse la 500 lire si licitatia continuara. Pretul ajunse la 1.000 lire si licitatia continuara.
Nebunie totala!
Pretul ajunse la 1.450 lire si prietenii omului incremenira. O singura data mai puteau ridica acel cartonas dupa care toate sperantele lor se spulberau.
1.500 lire se strigara si .... "ciocanul" cazura definitiv. Ratoiul fusese cumparat pentru aceasta halucinanta suma de catre prietenii omului nostru. Cea mai mare suma oferita pt. un ratoi lesesc in tara omului din poveste, caruia nu-i venea sa creada ce pret obtinuse dar, si mai mult decat atat, ca obtinuse nu doar pretul acela dar ca ratoiul era in continuare al lui. Un adevarat cadou pentru un adevarat crescator!
Incredibil! Pasiune si prietenie intr-o inlantuire cu final fericit.

Pt. cei care cred ca randurile de mai sus sunt pura fabulatie:

- omul "nostru" se numeste Graham Hicks;
- ratoiul lesesc "Fat-Frumos" se numeste Big Dave - varietatea de culoare "Cotofana" pe negru. Cu adevarat un exemplar realmente superb despre care voci avizate in domeniu spun ca este, sub aspectul taliei, formei si desenului, "just perfect".

O poveste ce merita spusa si astfel cunoscuta si de pasionatii de pasari de curte, si nu numai, din Romania.
O poveste din care putem trage multe invataminte!

Sursa poze, Dailymail.
Big Dave
Big Dave
Graham Hicks si Big Dave
Graham Hicks si Big Dave

Comentarii album • 46
Nume:Benny 8 aprilie 2017  
frumoasa poveste
Răspunde Raportează
Doini 20 aprilie 2015  
Mai pasionatilor, imi este dor de voi! Sper ca sunteti bine!
V-am pupat!
Răspunde Raportează
CosminN 16 septembrie 2015  
Suntem mai, suntem.
Speram ca esti si tu! ;)
Răspunde Raportează
costinic 25 decembrie 2014  
frumoasa poveste da si un bun indrumar. BIG DAVE tata n-ai sa mai mori iar cand o sa pleci de langa noi descendentii tai ne aduc aminte de tine, momentan un sisiit pe limba ta leseasca si un CRACIUN FERICIT din partea mea pe limba Romaneasca La multi ani$$$
Răspunde Raportează
CosminN 25 decembrie 2014  
Craciun fericit si tie Costi alaturi de intreaga familie!
Răspunde Raportează
viorel46 24 decembrie 2014  
Pur si simplu adevarat pt. acea tara,un vis frumos pt. noi.Stima si respect!
Răspunde Raportează
EduardBotosani 9 decembrie 2014  
...oameni intre oameni in lumea asta !!!
Răspunde Raportează
bundu 25 iulie 2014  
o poveste cu un Fat frumos strain care merita "tras " si pe siteul UGCPPAMR
Răspunde Raportează
razvaneltiplea 25 martie 2014  
superba povestea iar Big Dave e Bestial !!!!
Răspunde Raportează
ninuninulescu 16 ianuarie 2014  
Exista pe lumea asta oameni minunati cu suflet bun ! Eu daca nu aveam prieteni nu mai existam acum, cand mi s-a daramat acoperisul de la furtuna si tavanul daca nu aveam prieteni care sa ma ajute sa reconstruiesc ramaneam fara casa, pe drumuri !
Răspunde Raportează
CosminN 16 ianuarie 2014  
Din ce in ce mai putini astfel de oameni.
Răspunde Raportează
doruB 30 noiembrie 2013  
frumoasa povestea
Răspunde Raportează
Ktycolumbo 20 octombrie 2013  
Superb
Răspunde Raportează
2000robert 11 septembrie 2013  
Impresionanta poveste,am ramas fara cuvinte
Răspunde Raportează
2000robert 11 septembrie 2013  
Big Dave...cu adevarat un ratoi very big din toate punctele de vedere
Răspunde Raportează
CosminN 11 septembrie 2013  
O raritate!
Răspunde Raportează
mara94 16 august 2013  
o poveste impresionanta,iar de ratoi....ce sa mai zic........e superb!
Răspunde Raportează
Doini 10 august 2013  
Daca am deschide mai des ochii si am privi ce avem pe langa noi, astfel, noi oamenii am fi mai buni!
Multumesc Cosin pentru ca ai impartasit acesta poveste si multumesc pentru ce am invatat de la tine.
Răspunde Raportează
CosminN 10 august 2013  
Cu placere! ;)
Răspunde Raportează
ilieb 5 august 2013  
daca ar intelege toti cu adevarat valoarea ratei leseasti nu ar mai spune >A DA avea si bunicamea la tara dalea<.si eu am si dupa brahma nu as renunta pentru nimic in lume la ele
Răspunde Raportează
CosminN 10 august 2013  
Curate, tacute , frumoase, oua bune, carne buna, execelente closti si mame, o pasare deosebita.
Daca nu ar fi asa de rautacioase si capsomane, ar fi pasarile de curte ideale.
Răspunde Raportează
ady77petre 3 august 2013  
frumoasa povestioara, si mai frumos ca ai impartasit-o cu noi
!:) ...multumesc!
Răspunde Raportează
Aqua9 1 august 2013  
Splendida poveste. Sper aibe efect cizelant pentru noi.
Răspunde Raportează
CosminN 1 august 2013  
Speranta moare ultima da' ..... n-as miza pe asta.
Răspunde Raportează
Aqua9 1 august 2013  
Suma senzatiilor da dispozitia...
Răspunde Raportează
CosminN 1 august 2013  
Asta e' prea fina. :)
Răspunde Raportează
cochingiroc 1 august 2013  
Vb celor de la ACADEMIA CATAVENCU
- Fapte care au fost reale , sunt adevarate si vor deveni autentice!
Cat despre Romanica, tot A.C.
- avem o tara , cum procedam ?!
Răspunde Raportează
CosminN 1 august 2013  
Limitandu-ne la speta noastra, putem spune: avem o pasiune, ce facem cu ea?
Răspunde Raportează
pasarideexpozitie 31 iulie 2013  
Domne, nu mi te credeam asa carcotas, mai ales cand, chiar in ograda noastra, sunt "mari" campioni. Cat despre povestea omului, toata stima si pentru el, dar si pentru prietenii lui. As scoate si eu pasarile la vanzare, daca as avea asa prieteni :)
Răspunde Raportează
CosminN 1 august 2013  
Mai vino si tu pe la cate o sedinta din cand in cand. :)
Răspunde Raportează
pasarideexpozitie 1 august 2013  
De ce sa nu stati voi linistiti acolo si sa aveti parte de scandal? :) Si...au mai fost sedinte, ca eu cred ca nu mai sunt invitat?! :)
Răspunde Raportează
CosminN 1 august 2013  
Daca s-o mai fi tinut vr-una, inseamna ca nici eu n-am mai fost invitat. Cred totusi ca nu.
In fond, pana la expo mai e' iar targurile nu prea merg anu' asta. ;)

P.S. - nici eu nu ma laud cu vr-un fanclub. :))
Răspunde Raportează
Dragos88 31 iulie 2013  
Pe principiul:Sa NU moara capra vecinului.
Toata stima pentru acesti DOMNI!
Răspunde Raportează
CosminN 1 august 2013  
D-aia capra lor are lapte cu galeata si a noastra abia umple un ciocanel de tuica.
Răspunde Raportează
Dragos88 1 august 2013  
Laptele nostru e ca picatura de parfum frantuzesc :)
Răspunde Raportează
CosminN 1 august 2013  
:))
Strict referitor la capra, ale noastre sunt cu multe peste ale lor chiar daca cifrele contrazic vehement.

P.S. - ca sa nu mai vorbesc de "capre". :D
Răspunde Raportează
bporumbeitippler 31 iulie 2013  
Foarte frumoasa aceasta istorisire; cat despre Big Dave...cu adevarat 'just perfect'!
Răspunde Raportează
mogas 31 iulie 2013  
Un om cu adevarat bogat!Unde e pasiune sunt si animale de calitate , iar unde mai sunt si prieteni adevarati....
Răspunde Raportează
mogas 31 iulie 2013  
...sa revenim in Romania!
Răspunde Raportează
CosminN 1 august 2013  
.... din pacate!
Răspunde Raportează
eugen2005 31 iulie 2013  
frumos,n-am ce zice,greu de facut acest gest in romania
Răspunde Raportează
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp. A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou. Mesajul a fost trimis.