Titlul este pitice de Corbeanca insa corect ar fi pitice de "Corbeanca" numai ca, din pacate, in titlul albumului nu poti folosi ghilimele. Nu vorbesc aici de o rasa ci despre niste gainuse pitice pe care le "cultiv" cu mare placere (deloc mai prejos decat pasarile de rasa). Pt. ca-mi placeau mult (vazute in poze) am cumparat de la Mihaic o pereche de pitice provenite din combinatia Ohiki (tatal) - Sebright (mama). Rezultatul, o pasare armonioasa, cu coada lunga, seceri formidabile la cocos (mostenire de la japonezi), creasta batuta, fara incaltatura etc. De la Mariusc am mai primit un cocosel pui tomnatic si o gainusa provenita din aceeasi combinatie. Cu acesta mica familie am plecat la "lupta" pt. a obtine o pasare cat mai mica la trup cu urmatoarele trasaturi: - creasta batuta; - coada mare (seceri mari la cocos dar nu atat de mari incat sa "mature" pamantul); - fara barba, mot, incaltatura (aici eventual doar una foarte mica prezenta pe partea exterioara a fluierului); - picior de lungime medie (nici foarte mic dat nici prea inalt), suficient cat pasarea sa nu aiba probleme pe timp de iarna sau timp ploios; - penaj dur si lipit de trup; - aripi mari in raport cu corpul, remige primare si secundare puternice (care ajuta pasarea sa zboare cu multa usurinta). Referitor la culoare, cel mai mult imi place cea ancestrala (cu puternicul ei dimorfism sexual) insa nu exclud nici alte culori derivate din aceasta. Nu tin la matca pasari cu creasta dreapta, aripi mici in raport cu corpul, coada scurta. Foarte mare importanta la masculi o are cantecul. Imi place, la pitici, un cantec cat mai aproape de cantecul cocosilor salbatici indieni (stramosul tuturor raselor de gaini) ca si tonalitate insa ceva mai "lung" ca si durata. Pe viitor, intentionez sa introduc si sange de Rosecomb (cocos) si Pitica Olandeza (daca gasesc) plus, desigur, Sebright (doar gaini).
Impresii generale: - foarte rezistente ca tori metisii de altfel; - extrem de putin pretentioase la conditiile de adapost si hrana. Desi au la dispozitie cotet prefera sa doarma in spatii cat mai deschise si cat mai sus cu putinta (punctele cele mai inalte insa nu sub cerul liber - de ex. in pomii din curte); - zboara cu mare usurinta insa cu toate acestea sunt foarte atasate de curte. Dintr-un salt ar putea trece la vecini dar, odata ajunse la maturitate, nu mai parasesc perimetrul curtii; (doar puii mici ies prin gaurle plasei de la gard din cand in cand, ca orice pui de altfel) - foarte outoare. Depun mai multe ponte pe an si cad closti de 3-4 ori insa, si asta consider un mare minus, ca o consecinta fireasca, pe cat sunt de bune closti pe atat sunt de rele mame in sensul ca parasesc puii de mici. - clocesc doar in cuiburile lor, in locuri cat mai ascunse. Nu le place sa imparta cuibul. Daca le schimbi locul sau le iei zilnic ouale se desclocesc ori schimba cuibul. Sunt cat se poate de 'salbatice" din acest punct de vedere. - crescute natural, de closca, sunt distante fata de om. Nu sperioase insa nu accepta contactul fizic. Eclozate la incubator, sunt deosebit de blande si cauta compania omului. Din nou, lucru cat se poate de firesc. - cocosii sunt foarte toleranti intre ei (frati, tata - fii) insa mult mai putin toleranti cu alti cocosi. Desi mici, sunt niste gladiatori. - cocosii mai batrani tind sa fie foarte "mamosi" cu puii foarte mici. Accepta ca acestia sa se culce sub aripile lor sau intre ei si mame.
Si ar mai fi atatea de spus! :))
Printre acestea atatea de spus se numara si faptul ca: - deja suntem in anul al 7-lea al proiectului; - gaina fondatoare se afla inca in curtea mea, are 9 ani si dupa fizic nu-i dai mai mult de 3 ani; - am introdus deja sange de Rosecomb iar rezultatele obtinute au fost cele scontate; - urmeaza sange de Sebright si o revenire la Ohiki pt. o generatie ca sa revigoram niste gene foarte importante; - Pitica de Corbeanca a fost deja expusa in 2 expozitii de profil cu ajutorul asociatiei Pajura si, cu ajutorul lui D-zeu, va fi expusa si la o expozitie nationala.
In acest album, poze cu cateva exemplare (adulte, tineret sau pui)
Daca aveti pe acasa pasari asemanatoare cu cele expuse (nu uitati - creasta batuta, cat mai mici la trup, coada mare, fara incaltatura etc.), astept poze pe e-mail ciobanesc.corb@gmail.com .
Foarte frumoase! Felicitari pt munca depusa! Am si eu o pereche de gainuse pitice rustice,bune zburatoare, dar au creasta dreapta si gainusa are o incaltatura mica. www.sunphoto.ro/Edi28/Pereche_de_gainuse_pitice#
oua acumulate cu celelalte, dar le las constant cate 2 oua in cuibare. Vad ca cloncane toate 3, sper ca pana weekend-ul viitor sa cloceasca macar 1. Si mai am inca vreo 4 gaini mare care clocesc.
La pitice nu le mai lua ouăle. Lasă un cuib sa se acumuleze cat mai multe. Când vor strânge 12-15 oua vor cădea cloști. Piticele nu sunt că găinile mari. Unele nici nu cloncăne înainte. Pur și simplu într-o zi se așează la clocit și gata. Nu le place sa fie deranjate sau sa le fie umblat la cuiburi. Eu pe lângă cele din poze mai am văzut încă vreo 4 însă nu știu unde anume. Vor ieși ele cu puii.
Le-am mai pus cuiburi, dar sunt tinere, vad ca una a ouat deja intr-unul din ele, acel cuib era destinat bibilicii dar na :)) acolo i-a venit. O sa ii las ouale acolo, are 1 pana acu.
Sunt 2 albi (unul este in castron). Nu sunt frati cu ceilalti. Ei sunt ai altei closti (care nu este pitica de Corbeanca ci are sange de Sumatra) si sunt scosi mai tarziu.
Si cel care are culori mai vii (mai roscat) va forma ocoada mai mare insa in timp.
Acestor cocosi le creste coada mereu, an de an mai bogata cu seceri mai lungi.
S-a acomodat foarte repede ajutata de cocoselul tanar cu care apare in poza.
Nu oua incat insa nici nu ii cer asta avand in vedere gerurile de chiar minus 24-26 grade pe care le-a indurat in unele nopti.
Foarte faine Corbencele! În special îmi plac masculii, cu cozile alea impresionante (cu adevărat cu "seceri formidabile"). Mai demult, văzând imaginea asta (la rândul ei formidabilă!!!):
cosminn.sunphoto.ro/1_-_CONTACT/74238351 am crezut că apare în ea ceva care are "acțiuni" (genetice) de la Sumatra. Cum nu mă pricep, la Ohiki nici măcar nu m-a dus gândul. Oricum, varianta asta de pitică mi se pare mai frumoasă decât ambele rase de proveniență. Mult spor (pt. o cât ai bună bază de selecție) & mult succes în munca de ameliorare și fixare!
Am intrat cu bune si rele in al 6-lea an de selectie. Am spre exemplu o gaina la matca de 8 ani varsta. Fondatoarea de linie.
Lucrez intens si sper sa fie din ce in ce mai bine. Din 10 pui scosi insa imi ies 1-2 cu creasta dreapta si/sau cu incaltatura foarte mica. Asta inseamna ca mai am de lucru serios pana voi ajunge la 10 din 10 cu creasta dreapta si fara incaltatura deloc (ca sa dau un exemplu banal).
Desi mai am un colabortor de nadejde, sunt in stadiul in care mai imi trebuie macar unul care sa urmeze intocmai indicatiile mele in selectie.
Păi, foarte bune rezultate, zic... Eu, cu bărbencele, am intrat în al 26-lea an de... conservare. Habar n-am cât o să mă mai țină treaba asta... De-a lungul timpului am avut 2 forme constante, cu câteva variațiuni fiecare. Problema e că nu reușesc să le omogenizez. În principal din vina mea, asta. Mereu mă atrage câte o nouă apariție a câte unui "element de atracție". Faptul îmi distruge orice strategie.
Suplimentar, nu mă ajută nici priceperea. De când le-am izolat reproductiv, încep să dea exemplare cu defecte.
În fine, e posibil să nu depășesc vreodată faza de conservare... deși sper mai mult. Vedem ce-mi va rezerva anul ăsta. În Lotul II nu am reușit să reproduc nimic încă.
De unde ca vreau eu ? :)
Eu am luat acum 2 ani de la cineva de aici de pe site oua dar putine ca am mai luat de la alte rase iar cele de ohiki mi-au fost unele stricate si unele cu pui mort din cauza incubatorului.
In urma cu vreo 3 ani un fost coleg de asociatie a adus din Germania Ohiki (atat gaini cat si cocosi). Le puteam lua pe toate si nu costau o avere.
Nu mi-au trebuit insa.
Rasa este una pretentioasa atat ca si vitalitate cat si ca si conditii de crestere. La vremea aceea imi ajungeau Faverolele, nu ma mai puteam lega la cap si cu alte "belele".
Eu am vrut sa mai cumpar dar nu le mai avea nici cel de la care luasem oua.
As fi interesat la orice ora daca as avea ocazia, in limita calitatii desigur.
Faine si ale vietnamezilor.
Ceva mai "cazute" (mai orizontale) si cu alt tip de cap dar, oricum, frumoase.
Sa nu uit; daca cumva, intamplator, vezi prin curtea vr-unui vecin d-al tau, vreo pitica cu sange din cocosul tau de Ohiki, da-mi de veste.
I-o cumpar omului indiferent de varsta pe care o are pasarea. Singurele cerinte sunt sa aiba creasta batura si sa fie neincaltata.
Gainusa de la tine are si acum pui mici.
Culmea, desi scosi atat de tarziu, astia par sa fie cei mai buni din anul asta.
Au avut ele noroc dar si eu am avut noroc ca le-am primit.
Ma abonez de pe acum la o pereche de pitice pt la vara. Sunt absolut superbe. Am avut in trecut o
Pereche luate de la un tigan geambas din Alexandria,asemănătoare cu ale tale chiar aproape identice ca si colorit cu soarece si rose dar putin mai înălți pe picioare. Ce m-a uimit la pasarile alea era faptul ca toti puii erau dupa acelasi tipar cocosii erau copiile tatilor iar puicutele ale gainilor. Erau foarte prolifice si cloceau de minim 3ori pe an. Cum inca nu stateam la ciorogarla usor ,usor carpatina mi le-a rezolvat pe toate. Deci trece-ma in agenda
Nu e' pitica da' tu daca o vezi te ia cu capu'. :)
Am si pitica de care spui, aproape "mii de flori" ca si desen si desculta insa vorba multa saracia omului. Ce vede ochiu' .....
Saracu ochiu', cred ca mai repede vede in poza pe net. ;)
Si mama ce secere ai in cozi la cocosii de matca. Am sanse sa imi dea pui cu secere daca gainile sunt scoase din cocosei cu secere? Ca al meu saracu are coada dreapta ca de sebright...
Superbi cocosii , am si eu o gainusa care cred ca var placea creasta batuta si simpla fara penaj la picioare zbuara foarte mult si a trebuit sai tai aripile > dorutm.sunphoto.ro/2-Pitice/101505436
Nu, nu ma intereseaza coada atat de lunga si nici alte caracteristici ale celor 2 rase.
Pt. ce vreau eu mai departe, voi introduce Rosecomb (un cocosel) si Sebright (doar gainuse).
Vreau sa plasez o familie de 2-3+1 la cineva care sa ma ajute in selectie. Deja imi trebuie un coleg de munca. :)
Sa vedem daca gasesc un om pe care sa ma bazez.
Am mai facut si eu un experiment anul asta de cochinchina x phoenix, dar nu mi-au trait decat 2 puicute, una neagra corb si una in genul celor phoenix. o sa le fac zilele astea niste poze. Ce imi pare rau ca nu mi-au iesit si cocosi... defapt a fost unul alb total dar a murit din senin cand era micut.
Secerile lui cresc in fiecare an asa ca ajung la vreo 50 cm lungime. El fiind un cocosel pitic, ajunge sa-si tarasca secerile pe pamant. Daca vremea este frumoasa, nu-i problema insa pe timp ploios sau iarna acestea se murdaresc si cocosul are de suferit. Rezolvam simplu problema scurtandu-le la o lungime care nu-l mai jeneaza.
Superbe. Daca iti ies la anu si fara creasta batuta si vrei sa scapi de ele sa-mi zici. :) In afara de creasta, imi place tot la ele de la forma corpului la lipsa incaltaturii si rusticitate. Coada lui Domingo din poza 2 mi se pare cea mai faina de la cocosi. Ai incercat sa aduci si alte culori sau vrei sa mergi doar pe varietatea asta? Eu am fost super incantat sa vad ca sunt si varietati pitice pe alb sau porumbac clasic: victorvct.sunphoto.ro/PUI_2014
Am vreo 3 sau 4 puicute si un cocosel cu creasta dreapta. Unele au si incaltatura dar foarte mica.
Pe astea le voi marita asa ca gandeste-te si, daca te decizi da-mi un semn si ti le ofer cu drag. Nu le lauda dar numai sa le vezi si apoi sigur iti vor placea.
Deocamdata merg pe culoarea clasica (ancestrala, salbatica) cu cateva derivate d-ale ei. Am un singur cocosel care va avea culoarea lui Domingo. Exceptand incaltatura mica, desi nu respecta nimic din "standardul" creionat de mine pt. "Pitica de Corbeanca", este atat de frumos incat daca nu il ofer cuiva de incredere, il voi tine pt. mine. Are alura, forma, cantecul de vis etc.
Exista foarte multe varietati de culoare la piticele metise. Ce-i drept, baratele lui Victor sunt superbe si daca era mai aproape de mine, cumva cumva tot obtineam una.
Faine!
Am o intrebare: zici ca sunt derivate din rasa ohiki. Cine ar ohiki la noi in tara ? Eu am incercat sa dau de cineva cu aceasta rasa de o gramada de ori si nimic... Doar cineva avea dar le vandu-se pe toate pana sa il gasesc eu.
Nu mai stiu pe nimeni cu rasa aceasta in tara.
Mai avea un domn undeva pe langa Sighisoara (omul eram neamt) insa nu mai are nici el de cativa ani.
Este o rasa mai greu de intretinut si crescut si se pare ca nu prea a prins la noi.
Asa e, eu tocmai din aceasta cauza as fi vrut, mai ales ca nici nu are nimeni cunoscut. Sigur sunt si la noi persoane care detin dar nu publica poze pe net.
Doamneeeeeeeeee... ce frumusei sant ! Sa ne traiasca ! :D
... Asteptam zilnic cu sufletul la gura si cu nasul lipit de monitor sa apara fotografii si cu ei :)... apareau tot cu alte specii... numai sufletul meu stie prin ce a trecut ! :)))
Acum vreo saptamana vorbeam cu Dragos si-i aratam cocoseii de pitica spunandu-i: "p-asta-l opresc eu, p-asta ti-l dau tie si asta-i al lui Ninu". :))
Au crescut frumos si trebuie sa vad cum fac cu transportul pt. a-ti trimite in viitorul apropiat familia promisa. ;)
Multumesc mult, abia astept !
Totusi, recunosc ca ma ingrijoreaza caldura, deja este cam cald in timpul zilei... si nu e usor sa stea 2 zile in cutie fara apa... :( M-am gandit la lucrul asta mult zilele astea !
De aceea preget si eu cu trimisul.
Ma gandesc cum sa fac sa gasesc pe cineva care ajunge in zona ta si caruia sa-i pot da puii sa ti-i aduca. In felul asta ii stiu in siguranta.
N-am trimis niciodata vreo pasare prin posta sau curierat.
Da, ar fi tare bine daca am avea noroc sa gasesti pe cineva care vine in zona mea, sufera prea mult trimise prin curierat, piticele de Rapolt primite, cateva zile nu si-au revenit la normal dupa drum, si erau mature ! :(
Cred ca e o calitate a cocosilor pitici. Si Dorel al meu e foarte interesat de puii de italiana, in putinele zile cat au fost afara el mereu era in preajma lor. Apropo, piticele de la tine sunt cele mai tari, orice ai face sa le desclocesti n-ai nici cea mai mica sansa de reusita, o iei razna tu incercand asa ca mai bine le pui niste oua sub dansele ca sa-si faca damblaua :)
Gainusa din poza este Fazanita (una dintre piticele mele, cea mai batrana dintre ele).
E' closca si nu mai are mult pana scoate.
Cu ea nu merge decat asa cum doreste maria sa, unde doreste si cand doreste. La clocit se comporta ca o pasare salbatica in reste este o "bomboana".
Un cocos superb, asa coada de cocos nu am vazut niciodata ! :) Fazanita are o creasta foarte frumoasa, gaina cu creasta asa batuta iar e greu de vazut altundeva :) !
Penele din coada sunt atat de lungi incat anul acesta am fost nevoit sa i le tai. 4 seceri erau inca o data cat se vad in poze.
Am gainuse care au un cap si mai frumos dar nu au stat la pozat.
4 seceri i le-am taiat mai mult de jumatate saptamana trecuta pt. ca-mi matura toata curtea cu ele.
Cat sta langa mine, Borneo doar prieste si se oftica. Dupa ce plec eu, Soarece ii rezerva un ochi lui Borneo.
Cand traia bunicul meu aveam gaini pitice foarte asemenatoare, el a cumparat de la piata doua gaini si de la un vecin a primit un cocos alb total, insa cu timpul a selectionat cocosei colorati desi creasta o aveau toti simpla gainile erau la culoare si forma fix ca Mascota si Mezina, acele gaini pitice erau ale mele, cand se inmulteau dona din ele la altii care vroiau sa creasca dar nu am sacrificat niciodata nici una :) De atunci de prin 1992 nu am mai vazut la nimeni gaini pitice cu aceasta forma si culoare si m-as fi bucurat tare mult sa pot cumpara de la d-voastra o pereche de gaini pitice de Corbeanca, din pacate santem tare departe unul de celalaltul (locuiesc in jud Hunedoara) si eu nu pot pleca de acasa din cauza unui handicap :( dar daca eram mai aproape ma faceati cel mai fericit daca imi vindeati si mie o pereche ! Insa ma bucur enorm ca am mai putut vedea in viata inca odata gaini pitice cum aveam eu in copilarie !
Am citit randurile scise de d-voastra si am constatat ca sotia mea va stia contul de sunphoto dinainte, inclusiv blogul etc.
La primavara, va voi strange 20 de oua de la aceste pitice si vi le voi trimite prin posta acasa la d-voastra. Ouale vor fi gratis iar transportul il vom plati noi.
De asemenea, daca vedeti pe contul meu ceva care va place (din oricare dintre pasarile pe care le detin), spuneti-mi si, fie cu oua fie cu pui/boboci, cumva rezolvam. De asemenea acestea vor fi gratuit si transportul platit de noi la momentul respectiv.
Ma bucur ca v-au placut gainusele mele si sper ca in curand sa va aduca bucurie in curte cateva astfel de exemplare.
Va multumesc din suflet, tare mult, intregi famili, doar gainuse pitice imi doresc :) eu am curtea mica tare, doar 8m de lunga si 6m de lata, asa ca nu vreau sa le aglomerez. Ma bucur tare mult ca o sa am posibilitatea sa am si eu :) Acum va trebui doar sa gasesc undeva de cumparat un incubator de calitate pentru oua, deoarece eu nu am gaini deloc decat un catel si 3 pisici :) dar nu cred ca va fi o problema, posibil sa aibe si vecinii unul pe care nu-l folosesc :)
Nu aveti pt. ce, placerea este de partea noastra!
Nu va faceti griji pt. incubat. Intr-adevar, nu am luat in calcul posibilitatea ca d-voastra sa nu aveti incubator.
Daca va este mai la indemana, incubez ouale la mine, cresc puisorii pana la o anumita varsta (pana se imbraca in pene si se pot sexa) si dupa aceea va trimit o familie de cateva gainuse si un cocosel.
Cum va este mai usor si cum preferati asa vom face.
Abia astazi am gasit pe vecina sa vorbesc cu ea :) a zis ca imi da cu drag incubatorul doar ca nu am nici o sansa la 3 saptamani cu energie electrica intruna ca ea si-a stricat doua randuri de oua puse la incubat din cauza celor de la autostrada Transilvania care mereu muta cate un stalp, si mi-a spus ca e si putin probabil ca dupa ce sant miscate atata pe drum din oua sa mai iasa pui. Asa ca a reusit sa ma sperie putin . Daca sunteti de acord ramanem la pui, cand o sa aveti, e cel mai sigur, desi si transportul lor va fi o problema atata cale ...dar probabil ati mai facut asta si stiti mai bine :)
Pai, cel mai probabil, cand cineva din Peris va decide ca doreste "sa-si faca" o "rasa" de gainuse. E' de lucru ani de zile si sunt multe piedici da' .... pt. placerea personala, merita. :)
Stiu ca ati locuit in Corbeanca. In urma cu mai multa vreme am avut o discutie pe tema asta (eu recunoscusem imprejurimile din pozele cu Ciobanestii Germani la plimbare pe camp iarna). Acel dialog nu mai apare pt. ca, la un moment dat, eu mi-am sters contul si astfel s-au sters si comentariile.
aveam un sentiment ca ai putea fi aceeasi persoana..., dar recunosc doar cand am ajuns la acest album.., si am citit titlul care continea Corbeanca..
o coincidenta placuta ca, chiar si departe pe unde am ajuns sa traiesc.., ne-am intalnit din nou..,
eu pozand gaste si tu ingrijindu-le!
Ma bucur sa te reintalnesc!
Am vazut pe prima pagina cand incarcai niste poze in care erau pasari de apa. Cum le iubesc efectiv, am intrat sa vad ce si cum.
Apoi mi s-a parut nick-name-ul cunoscut si am revazut albumul cu CG-ii.
Uite, nimic nu-i intamplator..
Chiar daca este departe de a se putea realiza prea curand.., eu imi doresc foarte mult sa pot cumpara o ferma veche in Olanda.., sunt casele mici si modeste dar cu grajduri mar, terenul mare .., si pretul sa-i zicem normal fata de ce se intampla daca vrei sa iti iei o casa "normala"
uite aici un link cu ferme de vanzare. www.funda.nl/koop/heel-nederland/0-200000/woonhuis/landhuis/woonboerderij/sorteer-perceelopp-af/p2/ Si, de ce spuneam ca niic nu-i intamplator, pt ca visez sa am gaini, rate si gaste. Sa fie ale mele si sa ma bucur de ele in ograda mea!
Daca ma va ajuta Dumnezeu sa imi indeplinesc visul dar si nevoie de "taran" :)) cu siguranta ma voi baza pe sfaturile si experienta ta!
Cunosc pe cineva care are de gand sa faca acelasi lucru in Germania. Nu pot decat sa-ti urez bafta.
Referitor la sfaturi, atat cat ma pricep. cu multa placere!
E' mult de munca intr-o astfel de gospodarie insa, dupa o zi "nebuna" la birou. cand ajungi acasa si te intampina cainii la poarta, gastele te "striga: etc., "dai cu ochii" de pui, gaini, boboci si asa mai departe, parca incepe sa se incarca bateria pt. inca o zi "nebuna".
f. frumoase.Am avut ceva incrucisari cu cocos de hamburg, in urma caruia rezulta cocosei cu creasta batuta mare si frumoasa. Am avut poze pe pagina mea dar le-am sters si cocoseii i-am dat. Am la un prieten dat unul si ii voi urmari evolutia.
foarte frumoase.. si eu am scos pitice foarte mici in corp dar nu cu penajul lung.. am ceva hibrizi foarte frumosi.. sai ai parte de el.. si poate imi vinzi un cocosel..:)
Multumesc! M-am uitat pe albumul tau si am vazut pozele cu piticele. Si ale tale sunt foarte frumoase si interesante.
Daca vrei un cocosel, mai am 2 disponibili si poti sa ti-l ofer pe oricare. Problema este transportul! Eu nu expediez pasari prin colet.
Eu le-am combinat accidental cu Hamburg si in doi ani dintr-o singura gainuse am facut vreo 12 gainuse hibride fara a le reproduce eu, s-au reprodus in stare semisalbatica. Toti produsii sunt identici la culoare si creasta si sincer sa fiu nbu le deosebesc dar si-au pierdut instinctele de closca si din 12 puicute numai 2-3 mai clocesc.
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.